Giuseppe Scelsa – recycling és művészet

Szerző: | jan 23, 2023 | COOL-TÚRA, PODCAST

“Megláttam az angyalt a márványtömbben, és addig véstem, míg ki nem szabadítottam.” Michelangelo híres mondását vallja Giuseppe Scelsa amatőr művész is, bár ő nem drága márványtömböt használ az alkotáshoz. Arc poeticája: a természet maga a csoda, amit tőle kapunk, nem lehet az enyészeté. Különleges képessége révén a mások számára használhatatlan alkatrészekből, gépekből, tárgyakból és szinte bármilyen anyagból művészeti alkotásokat fest, farag, hegesztés, ragaszt, vés és számtalan technikával ad új életet a már kidobásra ítélt dolgoknak. Azt mondja, nem ő választja a tárgyakat, hanem azok szólítják meg őt.
Ma már minden iskolás tudja, hogy a recycling, vagyis az újrahasznosítás a Föld gyógyulásához elengedhetetlen tevékenység. Hogy eközben művészet születik, az már csak “candela sulla torta” – mondja az olasz.
Scelsa-Pekli Zsuzsa a nagybetűs feleség, anya, menedzser, tolmács biztosítja a hátteret az olasz autodidakta művész számára. Velük beszélget Békéssy Klára a legújabb podcastben és ha felkelti az érdeklődésüket ez a különleges művészet és ez a két kedves ember, június 1-től közelről megnézhetik az újrahasznosítást művészetét az Aba Novák Kulturális Központban megrendezésre kerülő kiállításban.

IRATKOZZ FEL, HOGY NE MARADJ LE A LEGFRISSEBB ADÁSOKRÓL!

hírek